Η ζύμη που κάνω πάντα και πιάνει πάντα.  Οι ποσότητες είναι για ένα ταψί 32 εκ. και το πάχος είναι κανονικό.

Υλικά:

2/3 της κουπας (τσαγιου) χλιαρο γαλα
30 gr νωπη μαγια (ή ένα φακελάκι ξηρή)
2 φλυτζανια τσαγιου αλευρι για ολες τις χρησεις
1/2 κουταλακι γλυκου αλατι
1 κουταλακι γλυκου ζαχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Προαιρετικά:

-Αρωματικά (ρίγανη, δυόσμο ή ότι άλλο σας πάει)

Ψήσιμο:

-180 για 25 λεπτά περίπου.

Φωτό:

recipe_pitsa 20141226_130515DSC_0723DSC_0724

Αυτές είναι 3 συνταγές που είναι υπεύθυνες για αρκετά εκατοντάδες γραμμάρια που έχω βάλει τα περασμένα χρόνια.

Νόμιζα ότι τις είχα χάσει, όμως τις βρήκα τυχαία. Είναι από ένα τσελεμεντέ της πεθεράς μου που ζει σε ένα σκοτεινό ράφι.

Καλή τύχη.

1) Κουραμπιέδες. Υπάρχει και καλύτερη εκδοχή εδώ: https://www.estassinos.com/2015/12/kourampiedes-updated/

recipe_kourampiedes

2) Μελομακάρονα

Σημείωση: Κάνω συνήθως του κεφαλιού μου στο σιρόπι. Προσθέτω Καννέλα, Γαρύγαλλο, Λεμόνι, Πορτοκάλι. Δεν ξέρω πόσο , αλλά πάντα το δοκιμάζω κλείνοντας τα μάτια…Οτνα μου “κάτσει” η γεύση σταματάω να ρίχνω…

recipe_melomakarona

3) Ραβανί

recipe_ravani